25 Φεβ 2013

Ακόμη ένας Πρόεδρος ή έναν άλλος Πρόεδρος έχει εκλεγεί;


Αν κάθε πολιτική του ενέργεια ή πολιτική πράξη ο νέος Πρόεδρος θα ανφέρεται στο τι έκαναν οι προηγούμενοι Πρόεδροι έχει χάσει το παιχνίδι από χέρι. Και μαζί του όλη η Κύπρος. Τίποτα δεν θα αλλάξει και τίποτα δεν θα καταφέρει να αλλάξει σ’ αυτό τον τόπο. Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης θα πρέπει να αφήσει στο παρελθόν, όλους τους προηγούμενους Προέδρους από το Μακάριο μέχρι το Χριστόφια. Να τους αφήσει να τους κρίνει η ιστορία και η μνήμη των πολιτών. Ο νέος Πρόεδρος να κοιτάξει μπροστά χωρίς παρωπίδες και πολιτικο-κομματικές αγκυλώσεις. Να σκύψει σοβαρά πάνω στα προβλήματα, τα οποία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. 
Δυο είναι τα κύρια προβλήματα της χώρας μας: το κυπριακό και η οικονομική κρίση. Διαλεκτικά δεμένα. Αν προχωρήσει στο ένα χωρίς να το δένει με ενέργειες προς το άλλο, ο νέος Πρόεδρος θα «ανοίξει μια τρύπα στο νερό» κατά τη λαϊκή έκφραση. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο κ. Αναστασιάδης μας έδειξε ότι μπορεί να τολμά και όχι να κοιτά προς τα πίσω. Το 2004 τόλμησε, εξέθεσε τον εαυτό του, τον έθεσε στην κρίση των πολιτών. Τότε είχε χάσει, κάποιοι περίμεναν ότι θα χαθεί από την πολιτική, αλλά σήμερα επιβραβεύεται με την εκλογή του. Η μεγάλη του όμως επιτυχία, είναι ότι δεν παρέμεινε προσκολλημένος και αγκυλωμένος στο 2004. Το ξεπέρασε, πολιτεύτηκε με γνώμονα το συμφέρον της Κύπρου και όχι με μικροπολιτικά και κομματικά συμφέροντα. Ο λαϊκισμός, δεν είναι στο DNA του γι’ αυτό και οι πολίτες του εμπιστεύτηκαν το μέλλον της χώρας. Ο Αναστασιάδης τις τελευταίες δεκαετίες πάντοτε μιλούσε με τη γλώσσα της αλήθειας, γι’ αυτό και πιστεύω, ότι θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις και ταλαντεύσεις, χωρίς κομματικούς ή ιδεολογικούς υπολογισμούς σε μια νέα προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος.
Το δεύτερο και σοβαρό πρόβλημα είναι το οικονομικό. Είναι ένας γόρδιος δεσμός που πρέπει να κόψει για να προχωρήσει πιο κάτω. Θα βρει μπροστά του δυσκολίες, αντιπαραθέσεις και μπόλικο λαϊκισμό. Θεωρώ, ότι μπορεί να τον προσπεράσει, να αναδείξει την πολιτική του φυσιογνωμία, όπως την γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Να εκμεταλλευθεί τον επιστημονικό ανθρώπινο πλούτο που διαθέτει η χώρα μας. Γνωρίζω, ότι είναι λάτρης της μελέτης και αυτό μαζί με τις πολιτικές εμπειρίες που απόκτησε στο ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι θα τον βοηθήσουν να βρίσκει πάντοτε λύσεις.
Πιστεύω ότι η κοινωνία με την εκλογή του κ. Νίκου Αναστασιάδη στο θώκο της εξουσίας, εξέλεξε ένα άλλο Πρόεδρο και όχι ακόμη ένα Πρόεδρο. Οι πολίτες θα πρέπει να σταθούν δίπλα του αλλά και αυστηροί κριτές του. Η κριτική και η αμφισβήτηση κρατικών αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας δημιουργούν θετικές επιπτώσεις, δημιουργούν συνθήκες κίνησης προς τα μπρος. Η κοινωνία είναι σε θέση να διακρίνει τις θετικές κρίσεις αλλά και τον χωρίς περιεχόμενο λαϊκισμό. Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι καλός δέκτης και των θετικών και των αρνητικών κρίσεων και επικρίσεων, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος μέχρι την ολοκλήρωση των στόχων, που είναι η επανένωση της χώρας και η ευημερία των πολιτών.
Καλές επιτυχίες Πρόεδρε κ. Νίκο Αναστασιάδη!
Από το facebook 25/2/2013
Μου αρέσει! ·  · 

Δεν υπάρχουν σχόλια: